Gergely István

Bemutatkozás: Gergely István még Csehszlovákia fennállásának idején született Dunaszerdahelyen. Vízilabda pályafutását Komárnóban kezdte és 37 éves koráig aktív volt. A sportágban eltöltött 31 év alatt komoly sikereket tudhat maga mögött: kétszeres olimpia bajnok, világbajnok, világliga győztes, Bajnokok ligája győztes, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes. Több évet játszott külföldön (Olaszország, Spanyolország, Málta, Izrael, Szlovákia), de legsikeresebb éveit a Budapesti Honvédnál töltötte. 2002-től lett a csapat tagja és itt is fejezte be vízilabda kapus pályafutását. A sport mellett elvégezte a Testnevelési Egyetem MSC sportmenedzseri szakát majd a Corvinus Egyetem és TE közös képzésében indult MSC sportszervezőit. Ezt követően megszerezte a vízilabda szakedzői diplomáját és megkezdte a phd tanulmányait. Benedek Tiborral 2012-től a riói olimpia utánig irányították a felnőtt férfi vízilabda válogatottat (csapatvezető és kapusedző). 2014-től a Budapesti Honvéd vízilabda szakosztály igazgatója valamint az egyesület ügyvezető elnök helyettese volt. 2017. januárjában hazánk legsikeresebb egyesületének a Budapesti Honvédnak a közgyűlése ügyvezető elnökké választotta.

Az előadásról:
Sportosan az esportról.  Avagy páros lábbal beszállni a sport világába
Sport e az esport?
Milyen érzés olimpiai bajnokként megélni az esport térnyerését?
Sportvezetői szempontból hol helyezkedik el az esport a hazai sportéletben.
Mivel tudja megmozgatni az esportolókat egy klasszikus sportágakkal foglalkozó egyesület.
Más az esport mint egy klasszikus sport és vannak-e közös pontok?
Kell ez nekünk? Vajon lehet olimpia sportág is az esport?

Dr. Porkoláb Imre

Bemutatkozás:
Dr. Porkoláb Imre a Pentagonban segítette elő egy nemzetközi innovációs stratégia kidolgozását. Jelenleg a Honvédelmi Minisztériumban a hazai védelmi ipar fejlesztéséért, illetve a védelmi innovációs rendszerek kidolgozásáért, és a stratégia megvalósításáért felel. A különleges műveleti képességfejlesztés kapcsán szakértője a gerillaharcnak és a terrorellenes hadviselésnek, az ehhez kapcsolódó, hagyományostól eltérő vezetéselméletet kutatja és ülteti át a gyakorlatba. Első könyve Szolgálj, hogy vezethess! címmel 2016-ban jelent meg, második könyve „A stratégia művészete” pedig 2019 májusában látott napvilágot.

Az előadásról:
Az előadás bemutatja a digitális katonát, ember és gép szimbiózisát dinamikusan változó környezetben. Megismertet egy olyan szemlélettel, amely a harcosok generációinak kikristályosodott tudásán alapul, és képessé tette a legnagyobb hadvezéreket arra, hogy felülkerekedjenek a káoszon, és kiszámíthatatlan helyzetekben is győzedelmeskedjenek. Tudni szeretnéd, mik a legújabb fejlesztések a gép-ember viszonylatában? Hogyan kapcsolódik ez össze a hadviseléssel? A provokatív előadás keretében megismerkedhetünk a jövő vezetőivel szemben támasztott kihívásokkal és követelményekkel.

SZÜNET

Békési Brigitta

Bemutatkozás: Békési Brigitta alkotta meg a Beautyrobic edzésmódszert, ami mára már nemzetközi franchise üzletté nőtte ki magát. Megnyerte a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének “Jövő reménysége” díját, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 13 kerület.  “Év fiatal vállalkozója” díját emellett több egyetemen és konferencián volt már felkért előadó. Az ENSZ ifjúsági küldöttségében ő képviselhette Magyarországon a Fiatal vállalkozókat és szinte nincs olyan nagyobb hazai médium, amiben ne szerepelt volna.
Felkérték a FIVOSZ Sport- és Életmód Bizottságának elnöki posztjára, valamint az Amerikai Magyar Kereskedelmi Kamara NEW YORK Budapesti vezetőjének is. A Central European Startup Award-on jelölték a “The Most Influental Woman” díjra és a BOSS Connect mentor programban felkért mentorként segíti a fiatal vállalkozókat.
Beautyrobic órákon azt tanítja a nőknek, hogy hogyan lehetnek igazán vonzóak. Könyvet írt a témában, ami bestseller lett és 9 hónap alatt már a 3. kiadást érte meg és most készül az amerikai kiadásra. Olyan emberek ajánlották , mint például Brian Tracy, Wolf Gábor vagy Szily Nóra..

Az előadásról: A vonzerő 3 elfeledett összetevője.
Mindenki azt hiszi, hogy vonzónak születni kell, pedig a vonzerő nem veleszületett adottság, hanem bárki számára elsajátítható képesség. Munkássága során rájött arra, hogy habár az emberek nagyon sok mindent elkövetnek azért, hogy kívül-belül tökéletesítsék magukat, de sokan még sincsenek tisztában egyáltalán azzal, hogy pontosan mi is kell ahhoz, hogy a másikat valóban az ujjaik köré csavarják. Előadásában megosztja azt a 3 dolgot, amit az emberek folyton elfelejtenek, pedig ha alkalmaznák, azonnal éreznék a hatását és nem csak a párkapcsolatukban, de az életük egyéb területein is.

Axente Vanessa

Bemutatkozás: Axente Vanessa egy évtizede dolgozik a divatvilágban topmodellként. Bejárta a földkerekséget, élt Amerikában, Európában, Ázsiában, és a jövőben Ausztráliában szeretne családot alapítani. Hirtelen kellett felnőnie, amikor modell lett, és huszonnégy éves korára már egy életre való tapasztalatot szerzett. Szerepelt például a Vouge, az Elle magazin címlapján, és olyan nagy divatmárkák arca volt, mint a Chanel, a Prada, a Calvin Klein, vagy a Jean Paul Gaultier. Jelenleg Londonban él. Vallja, hogy nyitottnak kell lennünk a világ, az emberek megismerésére, és ki kell lépnünk a komfortzónánkból ahhoz, hogy sikert érjünk el. Fontos, hogy mindig legyen valaki velünk, aki ösztönözhet. Hisz abban, hogy a siker nem magányos, sokkal inkább társas műfaj. Szeretné folytatni karrierjét a divatszakmában, az követően pedig saját vállalkozást, brandet létrehozni, és alapítványt, mozgalmat indítani, hogy másokat is inspirálhasson.

Az előadásról:  Az utazásról szól a mindannyiunk által ismert biztonsági zónából a kevesek által választott bátorság zónába, az ismeretlenségből a magazinok címlapjára, az elutasítottságból a világ legnagyobb divatházainak show-jaira. Egy tizennégy éves lány világhódító útjának lehetünk részesei. Átérezhetjük egy topmodell vívódásait és megismerhetjük kapaszkodóit, ízelítőt kaphatunk a divatvilág csúcsán eltöltött tíz évről, és inspirációt arra, hogy ne féljünk rálépni a bátorság zónába vezető útra. Ha feltesszük magunknak a „mi lehet a legrosszabb abban, ha…?” típusú kérdéseket, a válaszok talán nem is lesznek annyira aggasztóak, mint elsőre gondolnánk.

SZÜNET

Dr. Hanula Barna

Bemutatkozás: 1983-ban autógépészként végzett Budapesten és utána Közlekedéstudományi Intézetben dolgozott a belsőégésű motorok kutatási területén. 1987-től a Budapesti Műszaki Egyetemen oktatott és folytatta kutatómunkáját. Magánvállalkozásában versenymotorokat fejlesztett. 1988-89-ben a Magyar Autó-és Motorsport Szövetség műszaki főfelügyelője volt. 1989-től a németországi Dr. Schrick (később AVL-Schrick) cégnél dolgozott motorfejlesztőként és fejlesztési osztályvezetőként, majd 1999-től ügyvezető igazgatóként. Ez idő alatt számtalan belsőégésű, később hibrid és elektromos hajtásrendszer fejlesztésében működött közre. Ph.D. fokozatát ipari kerámiák alkalmazása területén szerezte Budapesten, 2002-ben. 2012 óta az Audi Hungária Zrt. és a Széchenyi István Egyetem megbízásából az Audi Hungaria Járműmérnöki Tanszékcsoportot, 2015 januárja óta az egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karát vezeti.

Az előadásról: Jó-e minden a környezetnek amit érte teszünk? Egy rendszerszemléletű megközelítés meglepetései. A környezet és klímavédelem rendkívül komplex válaszokat kíván egy végtelenül komplex problémára. Ha vizsgálataink során a rendszerhatárokat változtatjuk, akkor akár teljesen ellentmondó eredményekre is juthatunk. Az előadás célja, hogy népszerű környezetvédelmi megoldásokat a szokásosnál tágabb körülmények között vizsgáljon, és így segítséget adjon a valójában helyes lépések kiválasztására.

Dr. Varga Miklós

Bemutatkozás: Az Amerikai Egyesült Államokban élek, Florida Állami Közjegyzőként és üzleti mentorként dolgozom, StartUp-ok támogatásával és piacra segítésével foglalkozom.
“Az ÖTLETBŐL DOLLÁR program társtulajdonosa vagyok.”

Az előadásról: HISZEK ABBAN, HOGY EGY JÓ ÖTLET MEGFELELŐ KERETEK KÖZÖTT KÉPES JOBB VILÁGOT TEREMTENI.
Előadsom címe: “Kudarcok és sikerek, mire tanít a harcművészet”
Egy igaz történet a mai életből.

Cseh András DLA

Bemutatkozás:
Cseh András közel két évtizede éli az építészeti tervezés és oktatás világát. Műegyetemi, finnországi és dániai tanulmányai után hazatért a Szigetközbe, hogy Győrben dolgozzon és tanítson tervező építészként. Először a CZITA építész iroda, majd a saját maga és barátai által alapított CAN Architects csapatában szerzett elismerést hazai és nemzetközi szinten. Kutatásai eredményeit gyermekek és tanáraik térbeli érzékenyítésére, környezeti nevelésére alkalmazzák Európa több országában. Elméleti munkája a gyakorlatban is kipróbált: a Széchenyi István Egyetemen megújult építészképzésének is integrált részét képezi. Jelenleg Uruguay pedagógiai paradigmaváltását segíti oktatási szakértőként többek között az MIT, a Finnish Design Museum és a Basurama kutatóival együttműködve. Építész tervezőként célja Magyarországon meghonosítani az elmúlt évtizedek bevállt nemzetközi iskolaépítészeti gyakorlatait, illetve új építészeti megoldásokat fejleszteni a ma felmerülő pedagógiai kihívásokra.

Az előadásról: Hol tanult a jövő embere?
Az előadás tér és tanulás összefüggéseit mutatja be a legegyszerűbb eszköztől a legbonyolultabb struktúráig húzódó íven. Alapállítása, hogy a térbeli környezet az egyik leghasznosabb tanulási felület, amely sokféle tudásmegszerzési helyzetben katalizátorként működhet, illetve további tanulási folyamatokat képes megalapozni. Két fókuszpontjában a Mekkora egy bokor? című workshop és a nemzetközileg díjazott új Mosonmagyaróvári Piarista Iskolaközpont tervezési folyamatának és az elkészült terveinek bemutatása áll. Ezek köré íródnak a térbeli tanulási folyamatok a kognitív fejlődéstől a hosszútávú memória alakításáig, illetve az élményszerű kortárs pedagógiai helyzetek egy különleges térbeli találmány leleplezésével.