Lósz József

KURÁTOR

Tanárként mindig is szerettem a pedagógiában, pszichológiában és logikában rejlő kihívásokat. Mégis a vállalkozói szellemiség győzött: az elmúlt 20 évben az innováció, technológia-transzfer került az életem középpontjába. Körülbelül 3 éve lettem TED rajongó, azóta folyamatosan nyomon követem a TED történeteket.

Kedvenceim a mesterséges intelligencia témakörével foglalkozó előadások.

Dr. Buruzs Adrienn

Az inspirációk éltetnek – egy őszinte beszélgetés, egy érdekes könyv, egy izgalmas úticélpont, egy megoldandó feladat … Építőmérnöki doktori fokozattal, környezetmérnöki diplomával és IPMA projektszakértői képesítéssel rendelkezem, egyetemi docens, projektmenedzser, környezetvédelmi tanácsadó vagyok, aki egész életén át tanul.
A TED-videók mindennapi szereplői életemnek – motivációt merítek belőlük a magánéletemben ugyanúgy, mint az egyetemi oktatásban.
A szervezőcsapatban fantasztikus emberekre, barátokra találtam. Az akadályok leküzdését nem problémának, hanem kihívásnak éltük meg. Úgy érzem, nagyszerű dolgot hozunk létre.

Mottóm: “Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.”

Tompa Krisztián

Innovációs vezető, Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara. 2002 óta foglalkozom pályázatok írásával és projektek menedzselésével. Dolgoztam önkormányzatoknak, a Regionális Fejlesztési Ügynökségnek, a Széchenyi Programirodának, voltam külső projektellenőre az EMMI-nek és bíráltam pályázatokat is. Mindezen tevékenységet végeztem vállalkozóként és alkalmazottként, de külső projektmunkatársként is. 2018 közepe óta a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál dolgozom, mint projektmenedzser és vállalkozásfejlesztési tanácsadó, majd 2019. márciusától innovációs vezetőként.
Kollégáimmal hazai és nemzetközi projektek lebonyolításával foglalkozunk, illetve aktívan segítjük a helyi innovációs ökoszisztéma építését.

Horváth Szabina

marketing

Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy az első győri TEDx Szervezőbizottságának tagja lehetek. Hiszek az élethosszig tartó tanulás fontosságában és abban is, hogy nyitottnak kell lennünk a világ újdonságai felé.
Egy olyan esemény létrehozásán dolgozunk Győrben, ami előremutató, inspiratív és új utakat nyithat meg.
Reméljük, hogy lesz még lehetőségünk a jövőben is TEDx-et szervezni!

Nagy Zoltán

Infoartnet Kft. (alapító, tulajdonos, grafikus és érdeklődő, tanuló marketinges)

Minden ember a saját sikerének kovácsa. Ma az élethosszig való tanulás fontosabb, mint valaha. Aki nem hajlandó időt szánni tudásának gyarapítására, könyörtelenül lemarad és kimarad a következő nagy technológiai és társadalmi fejlődésből. A TED számomra fogalom, a tudásmegosztás csúcsa. Nem láttam még ehhez hasonló előadássorozatot, ami ilyen nagy hatással lett volna az emberek gondolkodására.

Fantasztikus gondolatnak tartottam, hogy végre Győr is részese lehet a TEDx sorozatnak ezért mindenképpen fontosnak véltem, hogy segítsem a szervezők munkáját a magam eszközeivel. Örülök, hogy részese lehetek a TEDxGyőrnek.

Szabó Krisztián

pioneer

Nagyon nagy álmom volt, hogy Győrbe is eljusson a TEDx légkör.
Szeretném, hogy a győri emberek is megtapasztalhassák az igazán inspiráló előadások világát.
Ezeket nem szabad egy palackban lezárva tartani…, ezeket felszínre kell hozni…, ezeket meg kell hallgatni…, ezeket tovább kell adni…, ezek viszik előrébb a világot.

Tiszta szívvel bízom benne, hogy az esemény után, minden résztvevő inspirált állapotban meséli majd tovább az itt kapott élményeit.

Mottóm: “Legyen Győrben Startup Élet!!!”

Háttér: A győri Startup közösség úttörője + https://www.linkedin.com/in/szabokrisz/

Papp Gábor

Győri Startup közösség tagja, Premium Adótanácsadó Kft (alapító, tulajdonos). Csodálatos dolognak tartom, hogy TEDx rendezvény Győrben is megvalósul. Nagy rajongója vagyok a TED-nek. Az előadások inspirálnak és mindig energiával töltenek fel. Úgy gondolom a győri identitás erősítése számára jelentős előrelépés, ha a városhoz köthető meghatározó személyiségek is előadást tarthatnak a helyi közönség előtt. Az előadók üzenete elgondolkodtató, gyakran lélekbe markoló. Büszke vagyok rá, hogy hozzá tudok tenni a TEDxGyőr megvalósításához.

Tüske Tamás

startupper

Amióta az eszemet tudom TED-es videókat nézek és inspirálódok az előadásokból. Nagy álmom volt egy TEDx rendezvényt megvalósítani Győrben és ez az álom szeptember 15-én valóra fog válni. Egy nagyszerű csapat hónapokon keresztül dolgozik azon, hogy a TEDxGyőr túlszárnyalja a hozzáfűzött elvárásokat.
A TeDxGyőrön olyan emberek lesznek, akik vállalják a kihívásokat és felismerik a lehetőségeiket. Egy város életében vannak fontos pillanatok és én úgy gondolom, hogy egy TEDx megvalósítása is az hiszen lehet, hogy itt fog megszületni egy ötlet vagy egy gondolat, mely sok ember életét jobbá teheti.
Mottóm: „Nem számít, hogy mások mit mondanak, a szavak és az eszmék meg tudják változtatni a világot.”

Háttér: ViddL üzletfejlesztő, Startup Győr alapító
https://www.linkedin.com/in/tamastuske/

Molnár Pál

Közel 10 évvel ezelőtt egy közeli barátomtól hallottam először a “semmi doboz” kifejezést és jutottam el Mark Gundor híres Ted Talkjához, ahol a női és férfi agy közti különbségekről mesélt hihetetlenül szellemes módon. Ahogy újabb és újabb videók következtek úgy fedeztem fel magamnak a TED-et. Lenyűgözött az előadók szenvedélye és azok a témák, melyeket akár humoros, akár vérkomoly előadásmódban megosztottak a közönséggel és nem egy beszédből jómagam is komoly inspirációt merítettem. Amikor először felmerült, hogy érdemes lenne elhozni ezt a rendezvényt városunkba is, azonnal a támogatók táborába léptem. A TEDx olyan emberek közössége, akiket összeköt a tudás iránti szenvedély, az ötletek szabadságába vetett hit, az innováció és a trendek követése. Elképesztő érzés látni egy-egy ilyen rendezvény után az emberek arcát és figyelni hogyan válnak egy olyan közösség részesévé, ahol a pozitív beszélgetések új motivációt adnak az egyénnek. Úgy hiszem, ha a TEDx rendezvénnyel akár egyetlen embert is ilyen pozitív módon befolyásolhatunk, akkor már megérte.

Mottó: “Doing, is the best way of thinking!”

Sury Dalma

Hiszek abban, hogy a szavaknak elképesztő ereje lehet. Egy jó előadó képes fellobbantani bennünk a tüzet, képes motiválni és nevelni, mozgalmakat indíthat el. Nem egy TEDTalk után éreztem azt, hogy végre megvan a válasz vagy a tapasztalat egy-egy kérdésemre és éreztem úgy, hogy én is képes vagyok eddig lehetetlennek tűnő dolgokra. Az, hogy előadásokat hallgatunk a legkönnyebb és legszórakoztatóbb módja a látókörünk szélesítésének, a tanulásnak, önmagunk fejlesztésének vagy éppen a motivációkeresésnek. Meghatározó élmény volt számomra a tavalyi rendezvény, hogy élőben hallgathattam az előadókat és tudtam, hogy ennek én is részese szeretnék lenni. Ezért megtiszteltetés, hogy idén már tagja lehettem a csapatnak és részt vehettem a győri rendezvény szervezésében. Meggyőződésem, hogy folyamatos tanulás elengedhetetlen része kell, hogy legyen az életünknek, de miért ne fejlődhetnénk úgy, hogy közben jól szórakozunk?
Ráadásul helyben, közösségben, együtt megélve a pillanatot.

Mottó: Az igazán nagy előadók átformálhatják a történelem menetét!